Wie ben ik

Wie ben ik
Leer jezelf kennen, leef en vertrouw van uit je hart

In juli 1963 ben ik in Amsterdam Oost geboren als Mario B….. . Volgens de horoscoop ben ik dan ook een kreeft. Een familie man en gevoelsmens. Net als velen heb ik geen klagen over mijn opvoeding. Vanaf mijn bezoek aan de kleuterschool tot aan het middelbaar onderwijs was ik niet makkelijk. Altijd op zoek naar het hoe en waarom. Onophoudelijk uitdagen, provoceren en confronteren om reacties uit te lokken. Altijd op zoek naar de grenzen van een ander. Ik zag alles als een spel en ik wilde winnen! Vanaf mijn 12e jaar werd ik mij bewust van de spirituele achtergronden van mijn familie. Een nieuwe wereld van alternatieve geneeswijzen en paranormale ervaringen brachten mij in verwarring. Het heeft jaren geduurd voordat ik dat voor mijzelf een plek heb kunnen geven en een balans in mijzelf heb kunnen vinden. Wel kan ik vaststellen dat mijn spirituele pad, een pad was met vele kuilen en uitdagingen. Maar goed dat hoort bij het leven, en het heeft mij daar gebracht waar ik nu ben. Door schade en schande werd ik wijzer en leerde zo mijn levenslessen.

Altijd willen leren
Weet wie je bent en wat je kan.

Bewustwording van talenten

Mijn moeder studeerde en doceerde esoterische wijsbegeerte waarvan ik ook veel met de paplepel heb meegekregen. Dat gaf mij nieuwe inzichten in het leven waardoor ik mensen steeds beter leerde begrijpen. Sinds een aantal jaren heb ik de studie esoterie via mijn moeder weer opgepakt. In mijn ontwikkeling van puber naar volwassene ontdekte ik bepaalde talenten en gaven die voor mij als vanzelfsprekend waren. Echter ik had alleen toen niet in de gaten dat de meeste mensen die talenten niet hadden of andere talenten bezaten. Een van die talenten noemen ze tegenwoordig “high sensitive”. Emotioneel gezien kwam bij mij ook altijd alles keihard binnen waardoor ik ook heftig kon reageren op onrecht. Dat riep onmacht in mij op waardoor ik behoorlijk agressief kon reageren. Na een agressieve uitspatting kwam dan ook vrijwel direct de natuurlijke correctie waardoor de negatieve energie op mijzelf terugsloeg en ik me er daadwerkelijk dood en doodziek door voelde. Dat natuurlijke mechanisme heeft mijn temperament en ongebreidelde energie uiteindelijk in balans gebracht,

Helder weten

Helder weten

Een ander talent was dat overtuigende gevoel van gewoon weten. Hierdoor voelde ik veel aankomen en leerde ik mensen snel kennen en te doorgronden. Op jonge leeftijd had ik al vele mooie en ook complexe gesprekken met volwassenen. Als vanzelfsprekend maakte ik contact met allerlei bewustzijnslagen. Zo leerde ik vertrouwen krijgen in onbekende situaties en ontwikkelde ik een soort 2de natuur. Ook kreeg ik snel in de gaten welke situaties risicovol of gevaarlijk konden zijn. Dat gevoel en de overtuiging van gewoon weten heeft mij in mijn ontdekkingstocht van het leven behoedt voor grote fouten met mogelijke strafbare en gerechtelijke gevolgen. Een van mijn gidsen uit het leven beschreef dat later als “helder wetend”. Net als “helder ziend” of “helder horend”.

Een ander talent betekende voor mij dat waar ik interesse en belangstelling voor had ik ook heel snel onder de knie had. Ik vond bijna alles leuk. Competenties en vaardigheden leerde ik vloeiend omdat ik al heel snel de logica er van inzag. Ik had 2 rechter handen en een fijn gevoel dus door alleen te kijken leerde ik mijzelf allerlei technische vaardigheden aan. M.a.w. zodra ik iets kon en wilde leren van uit mijn eigen spontaniteit en nieuwsgierigheid dan ging alles vanzelf en kostte mij dat geen enkele moeite. Dat was een geheel andere leerweg als die van school.

Schoolcarrière

School systeem

Het schoolse systeem was voor mij een kwelling, ik had heel veel moeite om mij te ontwikkelen in een opgelegd leersyteem van uit klassikaal onderwijs. Ik zat dan ook meer buiten dan in de klas. Verplicht omdat ik de boel op stelten zette en verwijderd werd, niet welkom was, of omdat ik gewoon weg spijbelde. Maar ook het systeem in de maatschappij gebaseerd op straffen en belonen, voelde voor mij niet goed. Dus heb ik veel jaren verspeeld met het idee en de illusie dat ik de maatschappij en de wereld wel even naar m’n hand kon zetten. Dat doe je als mens altijd uit een vorm van onzekerheid. En deze onzekerheid werd uiteindelijk ook (faal) angst. Normaal functioneren, het voldoen aan schoolse verwachtingen, examens en het behalen van bepaalde diploma’s was voor mij een brug te ver. Het ontbrak mij aan overgave, vertrouwen, geduld en concentratie vermogen. Uiteindelijk heb ik op latere leeftijd alsnog de benodigde diploma’s gehaald.

Wetten van de straat

streetlife

Mijn leerweg was die van het leven, op straat, door te ondernemen en veel met verschillende mensen en culturen om te gaan. Zo begaf ik mij ook wel eens op het pad van list en bedrog. Om van uit dominantie en negatieve manipulatie van de werkelijkheid mijzelf materieel te verrijken dan wel mijn gelijk probeerde af te dwingen. Dat ging dan soms zover dat ik alles en iedereen in mijn omgeving onder controle wilde houden. Niet iedereen laat zich controleren en ondanks dat had ik best veel vrienden en allerlei verschillende contact groepen in de meest uiteenlopende scenes. En soms ook in criminele circuits. Maar zolang ik deze mensen op afstand kon houden, en geen emotionele binding of verplichtingen met ze had kon ik me daar prima in bewegen. Uiteindelijk werd deze weg een dualistische strijd tussen materiele afhankelijkheid en geestelijke vrijheid en onafhankelijkheid.

Kiezen tussen materiële afhankelijkheid en geestelijke vrijheid?

Geestelijke vrijheid

Je bent jong en je wilt van alles. De maatschappij en de commercie laten je maar een kant van het leven zien. Rijkdom en materieel bezit is de drijfveer van het leven. Alleen is dat voor de meesten niet haalbaar of bereikbaar. Dus ontstaan er dromen en verlangens met gevoelens van afhankelijkheid. Wij als mensen worden op deze wijze geleefd en de kant opgedreven van materieel bezit; hebben, hebben……. en nog meer hebben. Dat is de strijd in het leven waarvan mensen zich niet altijd bewust zijn. Want waar kies je dan voor? Het willen hebben van meer….. bezit, met veelal als consequentie de ontwikkeling van gevoelens zoals, jaloezie, afgunst, begeerte en hebzucht enerzijds. Of anderzijds de keus hierin onafhankelijk en vrij te willen zijn. Geestelijk vrij van bezit van uit een behoefte aan eerlijkheid, zuiverheid en werkelijk geluk. In mijn leven werd er een spiegel voor gehouden. Na de nodige materiele successen maar ook geestelijke tegenslagen dwong het leven mij om gezonde keuzes te maken. Toen ik mij hiervan bewust werd, hoefde ik daar helemaal niet over na te denken. Mijn gevoel gaf toen al de juiste signalen, echter ik moest daar nog wel op leren vertrouwen. Ik koos voor het positieve en ervaarde een goed gevoel. Vanaf dat moment werd het luisteren naar mijn gevoel, de stuurman van mijn leven. Door steeds meer te leren vertrouwen op mijn gevoel werd dat langzamerhand geïntegreerd in intuïtief handelen. Je zou kunnen zeggen dat ik heel bewust de grenzen van goed en kwaad heb opgezocht. Waardoor ik een bandbreedte aan gevoelens en en ervaringen heb kunnen ontwikkelen. Hierdoor heb ik ook echt zelf een weloverwogen en bewuste keus gemaakt. Op jonge leeftijd was ik al vrij vroeg dankbaar voor mijn talenten en gaven. Want door daarop te leren vertrouwen heb ik tijdens de belangrijkste momenten steun en zuivere en eerlijke inzichten mogen ontvangen.

Van faalangst naar bewustwording

faalangst = doodsangst

Van mijn faalangst heb ik behoorlijk veel last gehad, zeker tot een paar jaar voor mijn dertigste. Zeg maar rond mijn 28e heb ik de angsten om te falen los kunnen laten. Dat ging overigens niet van zelf maar middels een aantal moeilijke processen veelal gepaard met lichamelijke beperkingen, vaak ontstaan door sportblessures en wild gedrag. Maar ook veel geestelijk lijden door geestelijke eenzaamheid en onbegrip. En dan op het moment suprême dat je dacht dat je het niet meer aankon, zeg maar dat je letterlijk met de rug tegen de muur stond, juist dan werd ik geconfronteerd met doodsangsten. Levens bedreigende situaties, soms in werkelijkheid maar ook gewoon als in een bewuste wakkere droom waarin er maar een keus mogelijk is. Overgave aan je doodsangst!

Confrontaties en doodsangsten

Angst en Boosheid
Twijfel angst en boosheid

Tijdens de meest moeilijke momenten in mijn leven waarin je bewust wordt van doodsangst heb ik geleerd mij aan deze doodsangsten over te geven. En vrijwel direct verdwenen de negatieve lasten van angst en onzekerheid uit mijn lichaam en geest als sneeuw voor de zon. Ik heb mij toen zelf leren bevrijden. In de loop van mijn leven heb ik na die eerste doorbraak nog 2x zo’n proces meegemaakt. Door deze processen bewust mee te maken en af te sluiten heb ik ervaren dat ik een groot gedeelte van mijn ego of persoonlijkheid heb kunnen los laten en meer van uit mijn hart en intuïtie ben gaan leven. Je zou kunnen zeggen dat er een aantal transformaties in mij hebben plaats gevonden waardoor ik mij ook geestelijk heb ontwikkeld en naar een ander stadium of bewustzijn ben gegroeid. Hierin is de grootste les geweest om in liefde te leren loslaten en alles te accepteren zoals het is. “Het is zoals het is en gaat zoals het gaat”

Behoefte om op me zelf te zijn

Vanaf mijn 18 ben ik het huis uit gegaan en bij een vriend ingetrokken die op zichzelf woonde. Hij had al een vriendin waar hij veel verbleef dus was de woning voor mijn gevoel dan ook meer mijn woning. Ruim een jaar later stond de betreffende woning dan ook op mijn naam en was dat mijn eerste eigen plekje. Voordat ik deze eerste woning weer verliet heb ik er een jaar samen gewoon met een vriendin. Deze relatie eindigde in augustus 1986. Ook was ik me ervan bewust dat je eerst moet leren leven met jezelf. En dus ook leren omgaan met de eenzaamheid. Want alleen zijn en leven betekent ook alleen thuis komen. Of alleen op stap gaan en de wereld tegemoet treden. Tijdens mijn leven heb ik verschillende relaties gehad. Hierin hebben ik en mijn toenmalige partners veel van elkaar geleerd. Wanneer we dan uitgeleerd waren, dan greep de natuur in en liepen deze relaties weer uit elkaar. Met al mijn voormalige partners heb ik voor zover ze nog leven sporadisch contact. Ook is er altijd wederzijds respect voor elkaar gebleven. Na beëindiging van de relaties heb ik altijd perioden gehad dat ik weer op mezelf werd terug geworpen. Ik stond er dan alleen voor kon dan weer volledig tot mezelf komen, herstellen en de levenslessen tot mij nemen. In de relaties van mijn leven heb ik ook geleerd dat wanneer je met jezelf kunt leven, je ook beter kunt samen leven met een ander, je partner of levensgezel.

een eigen plek
Een met jezelf zijn

Relaties en vaderschap

Vanaf september 1986 zat ik op de avondschool en ontmoette ik Danielle. Danielle was 16 jaar en al moeder van een kind van ca 4 maanden. Langzaam kregen wij belangstelling voor elkaar. Vanaf eind november spraken we bij elkaar af en groeiden we naar elkaar toe. Ik had haar graag voorgesteld aan mijn vader. Echter mijn vader overleed op 20 december 1986. Danielle heeft mijn vader alleen gezien in het ziekenhuis waar hij in coma lag. Zelf heb ik wel fysiek maar geestelijk geen afscheid kunnen nemen van mijn vader. Later in het eerste jaar van mijn relatie met Danielle heb ik in een bewuste droom in een toestand van waak slaap alsnog een mooi contact gehad met mijn vader. Alles wat er van uit mij aan schuldgevoelens nog tussen ons stond, heb ik samen met hem in de geest kunnen oplossen en in liefde kunnen los laten. Ook dat was voor mijn toen een enorme bevrijding van allerlei schuld gevoelens die ik als een zware last met mij mee droeg. Althans zo ervaarde en voelde dat voor mij. Zeg maar dat schuld gevoel wat ontstaat als je denkt dat je niet hebt kunnen voldoen aan de simpele verwachtingen van je ouders. Het idee waar aan je vast houdt een tegenprestatie te moeten leveren. Omdat je ouders gedurende je opvoeding van alles hebben geprobeerd om jou in je leven (materieel) te helpen en tegemoet te komen. Later toen ik zelf ouder en verzorger was van kinderen realiseerde ik me dat die gevoelens van toen ook niet echt reëel waren. Want als ouder kies je onvoorwaardelijk voor je kinderen ongeacht wat er zich voordoet. Als ouder doe je namelijk alles wat er binnen je mogelijkheden ligt om ze verder te helpen in het leven zonder daar iets voor terug te verwachten.

familie
Familie, relaties en vaderschap

wordt vervolgd, want het leven leeft door en de lessen dus ook.